El meu blog :)

Thursday, December 07, 2006

El cortège de Saint Nicolas

Tal com vaig dir al post anterior, la Saint Nicolas és una de les festes més importants de la Polytech de Mons.

La vetlla, el 5 de la nit, hi ha un ball de disfreces i el dia 6 hi ha un cortège per la ciutat de Mons. Ve a ser com el cortège a Brusselles però a una mica més petita escala. En serio que les fotos que penjaré no fan justícia al que va ser. El folklore belga no em deixarà mai de sorprendre. Una invasió de joves de totes les universitats de Mons i de fora van omplir els carrer de la ciutat. Cadascuna de les facultats amb el seu carro de cervesa, cada estudiant amb la seva Penne i el seu tablar.

No sé si us he parlat mai del tablar, cosa útil on les hi hagi. Bàsicament és una bata blanca, la mateixa que es compren els estudiants de Química per fer les pràctiques. La gràcia és que cada cop que vas de festa de batejats et poses el teu tablar (que està prohibit rentar) i aixi no et taques. Tal com veureu a les fotos, només els tablars dels erasmus són encara blancs. Imagineu de quin color és el tablar d'un belga que fa cinc anys que va entrar a la uni, que ha fet tantíssimes guindailles i que no ha estat mai rentat! A més a més, el tablar és útil perquè tothom t'hi escriu dedicatòries (sí, sempre surts amb un retolador a la butxaca), números de telèfon, adreces de mail... I quan, a mitja festa, vas a menjar unes frites amb salsa andalouse, doncs tranquil·lament t'eixugues les mans al tablar, que per això el tens.

I com que una imatge val més que mil paraules, aquí en teniu unes quantes:




Fotos de la guindaille déguisée de dimarts
Els ersmus vam escollir el circ: la domadora amb les panteres, el pallasso, l'equilibrista, boníssim el Carlos de dona barbuda ;)
Jo anava de mim i em dedicava a fer callar a tothom (feina difícil)



Fotos de l'ambient general del cortège
La majoria són de la parada oficial a les escales de la catedral per cantar els himnes respectiu, aixi com demés cançons del folklore belga... una bogeria, de veritat.
Un ambient impossible de descriure si no es viu



Fotos dels eramus (i algun amic belga), de llarg els més calmadets de Mons durant el cortège


Per acabar, fotos de la guindaille-post-cortège al bar de la residència, amb tots els estudiants exteriors convidats: la folie...




0 Comments:

Post a Comment

<< Home