El meu blog :)

Friday, October 20, 2006

Una tarda a la bugaderia

Fer la bugada a Mons s'ha convertit en una activitat d'allò més social.

Visc en una residència sense cap trista rentadora perquè aquí els belgues se'n van cap a casa el cap de setmana amb la bossa de roba bruta per la mama. I per tant, els pobres 15 erasmus que vivim aquí i que tenim la mama lluny, hem d'anar a rentar la roba a la bugaderia, que està a un quart d'hora de la residència.

Entre pitos i flautes, has de reservar tota una tarda sencera per anar a rentar la roba. Com que anar-hi sol és molt aburrit, quan comences a veure que tens molta roba bruta acumulada, preguntes si algú altre també hi ha d'anar i així s'acaba fixant un dia per anar-hi junts. Divendres tarda: faire la lessive!

Jo sempre hi vaig amb les meves tres amigues italianes. Carregades amb les nostres bosses d'esport plenes de roba fem via cap a la bugaderia. Parem a comprar provisions: unes coca-coles i unes patates per la gula de mitja tarda. Arribem, triem bé la roba, posem les rentadores que calguin, invadim el banc, montem la nostra paradeta i ens disposem a esperar.

Rentar: 45 minuts. Tres quarts d'hora que donen per molt. Tres quarts d'hora de xerrameca sense parar. És el nostre 3/4 d'hora per comentar tot el que passa a la residència, qui ens cau bé, qui no, lo bojos que estan els belgues, qui vol lligar amb qui, qui ha lligat amb qui... Fins i tot ens dediquem a observar i comentar com gira la roba dins la rentadora. Poques vegades entre setmana ric tan com les tardes que ens passem a la bugaderia. Perquè després de rentar, toca secar i després de secar, toca plegar la roba... sí, sí, la típica estampa de plegar llençols de dos en dos, i discutir sobre quina és la millor tècnica perquè quedin menys arrugues.

He entès d'on vé l'expressió fer safareig. És tal qual. Bé, si voleu, és un safareig més modern perquè no freguem, sinó que esperem que fregui una màquina...però la idea és la mateixa.
És una llàstima que les presses se'ns mengin sempre en la societat moderna i que, avui en dia, ja no es pugui concebre la idea de quedar amb la veïna per anar a fer la bugada... perquè us asseguro que és molt més divertit que posar una rentadora sola a casa i a corre-cuita.

Entrem a la bugaderia que és de dia i en sortim quan ja és fosc, estem cansades i tenim gana, però ens ho hem passat prou bé.

Aquesta és la foto d'un dia que se'ns va acudir anar 8 erasmus junts a fer la bugada. No va ser bona idea, rentar la roba pot ser una activitat social però entre poc i massa. Només vam aconseguir que fer-nos nosa entre nosaltres, saturar la bugaderia i tardar no sé quantes hores a sortir d'allà dins.

A la foto, jo envoltada d'italians.

4 Comments:

Blogger Anna said...

Efectivament, al Danilo el van rapar i no li va fer gens de gràcia. De fet, es va comprar un gorro i el porta sempre..jeje

També devia estar aburrit enmig de tanta maruja. A part, aquell dia el vam marejar molt perquè li dèiem que no sabia plegar la roba:p

11:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

jeje..podre Danilo!marujesss!
el proxim pas es fer festes a les rentadores...del marujeo a la party hi ha un pas! Visca les CentrifugaPartys! (jo he viscuts grans moments a la WaschmaschinenRaum!)

petonets!

1:48 AM  
Blogger Anna said...

L'unic problema, Eva, és que a la Karlshof teniu una centrifugaRoom només per vosaltres i hi podeu fer festes... Nosaltres anem a una bugaderia plena de gent amb cara d'aburriment fullejant revistes, tipo les que surten a les sèries angleses.

10:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

jaja..com a Friends! ei...q a les pelis es lliga i tot alla! qina peli era...mm..40 dias y 40 noches..:P

10:51 PM  

Post a Comment

<< Home